Wat is de E-Stop

Wat is de E-Stop
E-Stop stucring in gebruik voor stucen

De E-Stop is dé oplossing tegen beschadigd stucwerk rond elektrawerk.
De E-Stop is een zelfklevende ‘stucring’ die op de gipsplaat op de uitsparing voor het stopcontact bevestigd wordt.

Na het stucen kan het overstekende stucwerk langs de randen van de ring snel, eenvoudig en zonder beschadigingen verwijderd worden.

De besparing

Een gemiddelde woning telt zo’n 70 Elektrapunten. De kosten van herstelwerk van slecht afgewerkt stucwerk bij stopcontacten en spotjes bedraagt per woning al snel honderden euro’s voor eenvoudig wit stucwerk tot duizenden euro’s bij grotere huizen en/of gesaust stucwerk. Gebruik van de E-Stop is voor een gemiddelde woning een investering van € 40,- á € 60,- die zorgt voor een kostenbesparing die kan oplopen tot honderden of zelfs duizenden euro’s.

Een geaccepteerd probleem
Voorkom schade aan stucwerk met de E-Stop stucring

Beschadigd stucwerk rond Elektrawerk is een geaccepteerd probleem in de bouw. De oorzaak is bekend. In de praktijk stuukt de stukadoor de uitsparing voor het stopcontact half dicht met stucwerk. De elektricien slaat het overstekende stucwerk weg om ruimte te maken voor het afmonteren van het elektrawerk. Het stucwerk brokkelt op het zachte deel, waar het geen ondergrond heeft, slordig af. Er ontstaat een rafelige rand met zicht op gipsplaat en montagemateriaal. De schilder die als laatste komt, negeert de situatie, het is immers niet zijn verantwoordelijkheid, en schildert over de beschadigingen heen.

De gevolgen

Tijdens de oplevering wordt het beschadigde stucwerk rond het Elektrawerk niet geaccepteerd door de klant. Het stucwerk moet door de schilder worden gerepareerd. Het repareren, drogen, bijschuren en bijvlekken van de beschadigingen aan eenvoudig wit stucwerk kost de schilder al snel een dag werk. Daarnaast leidt een reparatie vaak tot een blijvend kleur- en structuurverschil in het stucwerk. Bij gesaust stucwerk in kleur is de schade nog veel groter. Hier is reparatie zonder duidelijk kleurverschil in principe niet mogelijk en moeten de wanden opnieuw gesaust worden. Door de noodzakelijke reparaties moet de opleveringsdatum worden verschoven en kan de laatste termijnfactuur niet worden verzonden. De schade is in de meeste gevallen voor de aannemer.

De oplossing

Het gebruik van de E-Stop, het profiel voor elektrawer zal de eerder genoemde problemen voorkomen. De E-Stop kan snel en eenvoudig aangebracht worden en levert een flinke besparing op. Geen ‘opleverpuntjes’ meer rondom het Elektrawerk, geen faalkosten voor reparaties.

Productinformatie

E-Stop wordt geleverd als enkelvoudige ring voor een enkel stopcontact/schakelaar maar is ook leverbaar in 2, 3, 4 & 5- voudig voor gecombineerde elektrapunten.
De kunstof ringen worden geleverd in diktes van 3, 6 en 10 mm. De standaarddikte van stucwerk is 3 mm. De uitvoeringen van 6 en 10 mm dik zijn voor het geval er dikker gestuukt moet worden door beschadigingen en/of scheeflopende wanden. De ringen lopen zo altijd gelijk met het stucwerk. De E-Stop is niet alleen bruikbaar voor Elektrawerk maar ook voor plafondspots.

Gebruiksaanwijzing

De E-Stop is voorzien van een zelfklevende plakstrip zodat hij eenvoudig op de gipsplaat geplakt kan worden. Daarnaast heeft de E-Stop schroefgaten, parallel aan die van de inbouwdoos van het stopcontact. De E-Stop kan dus naar keuze geplakt of geschroefd worden. Door de open structuur van de E-Stop hecht het stucwerk optimaal aan de ondergrond. Via de webshop kan de keuze gemaakt worden voor de ondergrond. (Steen of gipsplaat) Wanneer er voor een stenen ondergrond wordt gekozen wordt er (bij enkelvoudig 1 en bij meervoudig 2) afdekkapjes meegeleverd. De bestaande afdekkapjes van de inbouwdozen dekken de schroefjes af waardoor deze niet terug geplaatst kunnen worden wanneer de E-Stop aan de inbouwdoos wordt gemonteerd. De meegeleverde afdekkapjes kunnen wel gemonteerd worden en zo blijft de inbouwdoos vrij van stucwerk.